Comença la recollida de signatures

recullenLa iniciativa legislativa popular (ILP) que promou la prohibició de les corrides de toros va començar ahir la recollida de signatures de suport que han de permetre la tramitació parlamentària de la proposta de modificació de la llei de protecció d’animals. Es necessiten 50.000 firmes, una xifra que els impulsors de la ILP esperen aconseguir en un mes i escaig, segons Albert Guerra, un dels onze promotors de la iniciativa.

El termini de presentació dels suports ciutadans, amb tot, no finalitzarà fins aproximadament al mes de maig. Fins aquella data, es continuaran recollint signatures “que es faran arribar al Parlament periòdicament”. Per superar l’objectiu que s’han fixat -de 100.000 firmes-, la ILP compta amb una xifra rècord de persones acreditades per recollir signatures. Concretament, 867 ciutadans van jurar al principi de desembre el càrrec de fedatari. “És tot un èxit comptar amb aquest nombre de gent que està molt conscienciada i motivada”, va destacar Guerra. De totes les ILP tramitades al Parlament, aquesta és la segona amb més persones acreditades després de la de suport a les seleccions nacionals, que en va aconseguir 1.500.

Els fedataris donaran fe de la veracitat de les firmes que s’hauran de recollir en els plecs de papers segellats per la comissió de control. Els ciutadans que donin suport a la ILP hauran de fer constar, juntament amb la signatura, el nom i el cognom, el número de DNI o d’identificació de la targeta d’estranger, i el domicili. L’Institut d’Estadística de Catalunya serà l’encarregat de validar totes aquestes dades.

La ILP pretén aconseguir que s’aboleixin “les corrides i els espectacles amb braus que incloguin la mort de l’animal i l’aplicació de les sorts de la pica, les banderilles i l’estoc”. Tampoc es podrien celebrar els espectacles taurins a les places de toros o fora, excepte els correbous. La ILP també preveu una compensació econòmica per als propietaris de les places de toros.