Revolució abolicionista. Ja són 65 els municipis declarats contraris a les corrides de toros a Catalunya

plaza_torosDes de l’inici de la Iniciativa Legislativa Popular per a sol•licitar al Parlament l’abolició de les corrides de toros a Catalunya, la comarca del Vallès Oriental ha vingut demostrant el seu suport a aquesta sol•licitud de coherència en la Llei Catalana de Protecció dels Animals.

20 dels 43 municipis d’aquesta comarca han votat o votaran les propostes per a la seva declaració com Municipis Amics dels Animals i Contraris a les Corrides de Toros. Granollers, La Garriga i Mollet del Vallès ja son declaradament abolicionistes des de 2004 la primera i 2006 les dues darreres. Des de Gener de 2009 s’hi ha declarat també Les Franqueses del Vallès, Aiguafreda, Caldes de Montbui, Santa Eulàlia de Ronçana, Arenys de Munt, Hostalric, Vacarisses, Tagamanent i Sant Pere de Vilamajor, en els últims dies.

Amb la declaració de Sabadell ahir 7 d’abril de 2009, hem arribat a la xifra de 65 MUNICIPIS ABOLICIONISTES només a Catalunya.

Catalunya és el lloc del món amb més municipis autodeclarats abolicionistes, 65 d’un total de 72. És a dir, que Catalunya té més del 90% dels municipis abolicionistes del món.
Hi ha algun lloc més idoni per abolir les curses de braus?

Els darrers municipis s’hi han declarat de la següent manera:

Tagamanent: El primer debat, a mitja tarda, amb resultat clar: 7 a favor (3 ERC 2 CiU 1 PSC 1 Ind) 0 abst. 0 en contra

Santa Eulalia de Ronçana: Previament es va aprovar una modificació de l´ordenança municipal de tinença d´animals de companyia de caire avançat amb els drets dels animals. La votació posterior de la moció abolicionista, despres d´un agri debat, va ser 7 a favor (4 ERC 3 PSC) 3 abst. (3 CiU) 3 en contra (2 CiU 1 PP).

Caldes de Montbui: Aprobada per amplia majoria: 14 a favor ( ERC CiU PSC IC) 1 abstenció (PP) 0 en contra