Fracàs de públic a la plaça de toros de Barcelona. Èxit en la recollida de signatures

fracaso_2La Monumental de Barcelona ha iniciat la temporada amb una manca de públic aclaparadora. Les últimes dues corrides de toros, 18 i 26 d’abril, només han emplenat un terç de plaça i menys d’una cinquena part respectivament (*).

Això demostra un any més que el públic català ha deixat morir les corrides de toros, i que mantenir-les és només una qüestió estratègica per a un sector sense poder a Catalunya.
El sector taurí, és capaç de mantenir moribunda i amb pèrdues econòmiques una plaça per a que no deixin d’existir uns rituals que en realitat ja estan morts, que sobreviuen gràcies als turistes.
La millor opció que podria fer el sector taurí per a la seva imatge és deixar morir una plaça que ja ho està.

Per altra banda, la Iniciativa Legislativa Popular per abolir les corrides de toros segueix el seu curs, havent aconseguit la fita de triplicar el nombre de signatures requerides, gràcies als fedataris (persones que recullen signatures) als voluntaris i a les milers de persones signants. Tots ells són els protagonistes d’aquest gran èxit, que en breu continuarà els seus passos ja com a tràmit burocràtic.

El dia 6 és la data clau per a l’entrega de les signatures a l’IDESCAT (Institut d’estadística de Catalunya) on comptaran les signatures per a posteriorment entregar-les al Parlament de Catalunya, on començarà un llarg procés on la proposta de Llei passarà diferents tràmits.
De moment, la recollida encara no ha acabat, queden pocs dies i els fedataris ja han d’haver entregat els seus plecs a la Plataforma.

Extraordinàriament es muntarà una última taula de recollida aquest dissabte 2 de maig exclusivament per a que els fedataris que no han pogut entregar ho facin aquell dia. I per a recollir un últim cop.

*segons dades del diari LaVanguardia i els mitjans de comunicació taurins com Burladero