Les signatures ja són al Parlament. Comença el compte enrere

comisio_controlGranLes 180.069 signatures han entrat i han sigut rebudes oficialment al Parlament. Només mancava l’acte oficial de rebuda per a que el procés burocràtic comencés definitivament i així, la proposta de llei pugui ja ser votada. Ara, la proposició per l’abolició espera als despatxos del Parlament el seu moment.

A partir d’ara, toca esperar a que els partits presentin esmenes a la totalitat i així mateix el Parlament de Catalunya ens comuniqui la data de la primera votació (de les tres que s’hauran de fer).

Així, es posa punt i final a l’esforç humà de totes les persones que han intervingut en aquesta iniciativa, i tal com va dir ahir el president de la comisió de control, Sebastià Moralo, ara ja la proposta passa a mans de les instàncies parlamentàries, pel que el nostre treball ja ha acabat.

La comissió de control de la iniciativa legislativa popular (ILP) per abolir les curses de braus a Catalunya va certificar ahir al migdia que, amb la recollida de signatures duta a terme pels promotors, s’ha “superat àmpliament” el mínim necessari de cinquanta mil signatures perquè en comenci, pròpiament, la tramitació parlamentària.

El president de la comissió de control, ho ha comunicat als impulsors de la iniciativa i els ha felicitat pels resultats de la feina que han dut a terme. Moralo ha explicat que ara la comissió de control ho comunicarà a la mesa del Parlament perquè n’iniciï la tramitació parlamentària, que arrencaria amb l’obertura d’un termini de presentació d’esmenes a la totalitat de la proposició de llei.