Els toros entraran per la porta de l’hemicicle el divendres 18, i amb ells, la veu de milions de persones

abolition_bullfighting_CataloniaLes 9:00 del matí és l’hora triada pel debat sobre les esmenes a la totalitat de la ILP per abolir les corrides de toros. El dia: el proper divendres 18 de desembre de 2009.L’hemicicle acollirà els membres de la comissió promotora d’aquesta Iniciativa Popular i un d’ells defensarà a l’estrada la proposta de Llei plantejada durant 15 minuts. Després de la intervenció, parlaran els diputats dels partits que han presentat esmenes a la totalitat (és a dir, PSC, PP i Ciutadans). Finalment parlaran els diputats dels partits que no han presentat esmenes.

La votació es podrà seguir en directe a través del web del Parlament (www.parlament.cat).
Els mitjans de comunicació s’han abocat en aquest debat de tal manera que el Parlament ha rebut més sol·licituts d’acreditació de premsa estrangera per a cobrir la notícia que per a cobrir el debat de l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

Cal recordar que aquesta votació és la primera d’un total de tres votacions. La tercera de les quals serà la que determini si les curses de braus queden prohibides per llei.

Després de la moltíssima dedicació de tantes persones, només podem agrair a tothom haver arribat fins aquí. La votació del proper divendres serà fruit de l’esforç de fedataris i d’activistes que de manera estrictament altruista han entregat el millor d’ells, el millor d’elles.
La votació, però sobretot l’alt grau de sensibilització de la societat catalana pel benestar dels animals, és la culminació d’un procés on hi han contribuit milers de persones al llarg dels anys, de dècades.
Considerem la votació un homenatge a tota la gent que va lluitar contra les curses de braus en el passat i no pot ser ara aquí per viure aquest moment. Sigui quin sigui el resultat de la votació, els fruits que haguem obtingut seran producte de tots aquells que van lluitar contracorrent fa molts i molts anys i als quals tanta gent ens hem anat sumant.

S’ha arribat molt lluny i l’abolició ja està latent en la consciència de la societat, per això, tant si es materialitza finalment en la llei de protecció dels animals com si no, creiem que els braus ja han guanyat la batalla de la sensibilitat.

Gràcies a tots plegats des de la Plataforma Prou.

Els toros entraran per la porta de l'hemicicle el divendres 18, i amb ells, la veu de milions de persones