Jordi Portabella presenta el seu llibre “L’engany de la corrida”

Portabella big_2El llibre, prologat pel President del Cercle d’Economia de Catalunya, Salvador Alemany, va ser presentat el 9 de juliol al MACBA (Barcelona).

El regidor a l’Ajuntament de Barcelona Jordi Portabella (ERC) va presentar el seu llibre “L’engany de la corrida” divendres passat 9 de juliol a l’auditori del Museu d’Art Contemporani de Barcelona, MACBA. Van participar en l’acte nombrosos personatges de la vida cultural i política de Catalunya, els qui en els seus discursos van encoratjar els polítics a posicionar-se a favor de l’abolició de les corregudes de toros per tractar-se d’un espectacle cruel amb els animals.

Magda Oranich, l’etòleg i consultor Jordi Casamitjana, el director del Punt, Arcadi Espada, el catedràtic i filòsof Norbert Bilbeny, la presidenta d’Omnium Cultural, Muriel Casas, el portaveu de la Plataforma Prou, Leonardo Anselmi, l’escriptor Pius Alinek, i l’escriptor i guionista Lluís Baulenas, entre d’altres, es van afegir, amb la seva presència, a aquest acte en el qual també es van llegir missatges enviats per la presentadora Julia Otero, l’escriptor Mathew Tree, el filòsof Josep Mª Terricabras i el periodista Jordi Tardà.

“L’engany de la corrida” va ser prologat pel Sr. Salvador Alemany (present també en l’acte de presentació), president del Cercle d’Economia de Catalunya i actiu defensor dels drets dels animals.

El llibre s’articula en un diàleg entre Portabella i l’escriptor Jordi Galves, on es desmitifica cadascuna de les afirmacions que des dels estaments taurins es defensen com a justificatives de la continuació de tradicions cruels en la nostra societat; una a una, cadascuna d’aquestes argumentacions van caient pel tamís de les veritats objectives que Portabella exposa, tant des del punt de vista econòmic, social, cultural, històric i científic. Portabella, biòleg de formació, sempre s’ha involucrat en la defensa dels animals, i està aconseguint amb l’edició d’aquest llibre que moltes persones que es mostraven indiferents davant el sofriment animal en les corregudes, hagin canviat el seu punt de vista i s’hagin sumat a les veus que des de la societat reclamen l’abolició d’un espectacle que és cruel amb els animals i que ens denigra com a societat.