Interior dóna la raó a PROU

El Conseller del Departament d’Interior, Ramon Espadaler, competent en matèria d’espectacles públics, ha emès un comunicat mitjançant el qual confirma que les activitats taurines que s’estan duent a terme a Tarragona són il · legals perquè es van incloure en la llei que va prohibir les curses de braus (i altres espectacles taurins) al 2010. No obstant això, el Departament d’Agricultura, al comandament del conseller Josep Maria Pelegrí, competent en matèria de protecció d’animals, no ha corroborat aquest comunicat quan en realitat és aquest qui te la competència per sancionar l’activitat en tractar-se d’una infracció de la normativa sobre protecció d’animals i no d’una activitat inclosa en el Catàleg d’espectacles públics. A més, l’expedient administratiu que va finalitzar amb una resolució que avui es troba impugnada davant el Jutjat es va tramitar i resoldre pel Departament d’Agricultura. Per aquest motiu, cal seguir donant suport a les signatures de change.org en contra de la gestió del Departament d’Agricultura per evitar que tornin les curses de braus a Catalunya.